Interestings Literature

IRAK BUDAPESTEN

Bessam Faraj - karikatura onmagarol2011. november 25-én nyílt meg Budapesten az FF Galériában „Irak képekben – Hídverők” címmel az az iraki rendezvénysorozat, amely részét képezi a Napkelet Egyesület Ázsiát és az arab országokat bemutató programsorozatának.

Irak képekben – Bessam Faraj budapesti kiállítása elé

Bessam FarajElső pillantásra talán sokak számára érthetetlenek, vagy megmosolyogtatóak azok a rajzok, amelyek Bessam Faraj iraki karikaturista ceruzája alól kerülnek ki, mégis, hihetetlen népszerűséget és ismertséget szereztek a számára. Munkái egyaránt ismertek már az ázsiai és az európai közönség előtt. Mostani beszélgetésünk apropóját budapesti kiállítása adta.

Abdulhamid Dakakni versfordításai

Abdul-Hamid Dakakni_150x226 „A Magyar Költészet Gyöngyszemeiből″
Abdulhamid Dakakni
József Attila versfordításai

ترجمة عبدالحميد الدكاكني"من عيون الشعر المجري"

Omár Khájjám

omar khayyamOmár Kháyyámot, a Sátorverőt, a középkori perzsa csillagászköltőt, akinek versei az iráni felföldön itt-ott már ezer éve oly bensőségesen siratták és ünnepelték az élet múló örömeit, egy ír eredetű angol író, Edward Fitzgerald ismertette meg Európával a múlt század második felében. A szeldsuk szultánoknak, Alp Arszlánnak, Maliksáhnak és Szendsernek a poétája csakhamar meghódította Nyugatot s főleg az angolszász világot. Négysoros verseiben, a rubáiokban, saját problémáira és vívódásaira ismert a modern kultúrember.

Page 1 of 2

Start