Interestings Nations – Places – Countries

SZIKSZÓ

szikszo legifoto

avagy régiből modern város (Munkacím)
–  szinopszis –

SZIKSZÓ, avagy régiből modern város munkacímű, a város múltjáról, jelenéről és jövőjéről készülő filmtervem realizálása alkalmat nyújtana mind gazdasági, mind kulturális, honismereti és turisztikai szempontból arra, hogy bemutassa a térség központjának történetét a kezdetektől napjainkig, valamint elmélyülne a jelenünket érintő gondok pontos feltárásában, egyben a konstruktív megoldási lehetőségek keresésével aktivizálhatná a város vezetésében és a polgárok körében meglévő kreatív energiákat, ezentúl pedig racionálisan fejtené ki a település életében rejlő közeli és távolabbi lehetőségeket.

A hatvan perces videofilmet tartalmazó projekt elkészülte esetén egészestés műsornyi terjedelemben differenciált, teljességre törekvő képet rögzítene Szikszó város helyzetéről, amelyet akár évtizedek múlva is korlenyomatként használhatnának az utánunk következő generációk.

Loszár, a Tibeti Újév

losarMinden tibeti barátunknak és az ő barátaiknak is boldog, szerencsés Loszárt kívánunk!
(2015. február 19. tibeti számítás szerint 2142 február 19. a Fa-Birka éve)

A világon mindenhol, a népek saját hagyományaiknak megfelelően ünnepelik az új esztendő eljövetelét. Ez nem mindenhol esik egybe -, különösen keleten nem - a keresztény világ új esztendejének kezdetével, ami január 1-re esik.

A tibeti Újév ünneplése 15 napig tart és az új év kezdete nem feltétlenül ugyanarra a napra esik, hanem változó időpontban kezdődik, a holdállástól függően. Emellett a keleti új év valamilyen keleti állatövi jegyhez és egy elemhez is kapcsolódik, ami ugyancsak különböző Kínában, Tibetben és Japánban.

Tibet

Ümit Hamitot, az Ujgur Világkongresszus Európáért felelős alelnökét kiutasították Magyarországról!

mvszMájus 30-án, 17 óra 30 perc körül a nagy erőkkel kiszálló rendőrség közölte: egy XI. kerületi utcai telefonról jelentkező névtelen telefonáló bejelentette, hogy a délután folyamán a Magyarok Világszövetsége budapesti székházában bomba fog robbanni. Ezért azonnali hatállyal elrendelték a székház teljes kiürítését, amelyben a hatósági emberekkel való kapcsolattartás érekében csupán Patrubány Miklós elnök és Orbán József igazgató maradhatott. A mintegy három órán keresztül zajló tűzszerészi vizsgálódás nem vezetett eredményre, robbanóanyagot nem találtak.

Page 1 of 13

Start