Text Size
Interestings Nations – Places – Countries Eurázsia Történelmi Lovasút

Eurázsia Történelmi Lovasút

There are no translations available.

eurazsia - tortenelmi lovasut2012. március 1-én indult útjára az „Eurázsia Történelmi Lovasút” elnevezésű lovas expedíció, melynek végállomása, a kazah főváros, Asztana lesz. Utunk folytatása annak az elkezdett munkának, amely a sztyeppei lovas nomád népek utódaival történő kapcsolatok erősítését tűzte ki célul. A mintegy 6500 km-es út Budapest mellől indul és átszelve Erdélyt, Romániát, majd hajóval a Fekete-tengert, áthalad Georgia, Azerbajdzsán, Oroszország és végül Kazahsztán területein.


benczeistvanUtunk során több, magyar őstörténeti vonatkozásban fontos helyet érintünk, amelyekről később beszámolókban adunk hírt.  A kazah fővárosba július 6.-án megérkezve, terveink szerint részt veszünk Asztana és a Kazah Köztársasági elnök, Nurszultán Nazarbayev születésnapi ünnepségén.

 

Eredeti terveink szerint a kazah út után, egy iráni lovas utat is terveztünk, amely átszelné Iránt és végállomásként az ősi Perszepoliszban érne véget, ahol a perzsa romvárosban, az akkor élt nomád népek kődomborműbe faragva vannak megörökítve. Irán jelenlegi nemzetközi helyzete terveinket felülírhatja, így csak feltételesen beszélhetünk erről az útról.

eurlovaskicsifbKérjük kövesse nyomon utunkat honlapunkon, ahol igyekszünk legkevesebb heti rendszerességgel hírt adni magunkról.
Eurázsia - történelmi lovasút a Facebookon

 

A fotón Bencze István

napkelet logo

konyvek
Tekintse meg az egye- sületünknél megrendel- hető, a szerző által de- dikált könyveket

szilajcsiko
arkad
szozat
hunhirlogo
szekelypajzs
kurultajbanner_125_125px
gyepugif_3
csikiszekelymuzeum
lakiteleknepfoiskola