Text Size
Interestings Nations – Places – Countries Élő kapcsolat alakulhat ki Iránnal

Élő kapcsolat alakulhat ki Iránnal

There are no translations available.

saeed seyed agaha banihashemi komarombanJanuár 25-én Komáromba látogatott dr. Saeed Seyed Agaha Banihashemi, az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövete. A találkozón a város vezetése mellett megjelent Vágó Sebestyén, a Jobbik Komárom-Esztergom megyei elnöke, országgyűlési képviselő és Juhász József, a Komárom-Esztergom megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke.


saeed seyed agaha banihashemi2Dr. Saeed Seyed Agaha Banihashemi nagykövetként Magyarország több városát felkereste már. Komáromba pedig azért látogatott el, hogy tájékozódjon az ipari, oktatásügyi, kulturális és turisztikai lehetőségekről. 

– Nagykövet úrnak bemutattuk Komáromot, megismerkedett a történelmével és jelenlegi helyzetével, így az ipari parkkal, az erődrendszerrel és a gyógyfürdővel is. Ezeken a területeken mindenképpen szeretnénk szorosabbra fűzni a két ország kapcsolatát. Reméljük, hogy az a mai találkozó csak az első lépés volt és hamarosan kézzelfogható eredményekről tájékoztathatjuk Önöket – mondta el a sajtótájékoztatón dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere.
– Irán nem csupán egy ország, hanem egy 2500 éves civilizáció. Magyarország szintén nagy múlttal rendelkezik, csodálatos a kultúrája. A két ország tehát ebben a nehéz gazdasági helyzetben segítheti egymást, akár az idegenforgalom, akár a gazdaság területén. Komárom egy igen szép város. Egyelőre tájékozódunk, megismerkedünk az itteni lehetőségekkel – nyilatkozta dr. Saeed Seyed Agaha Banihashemi, az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövete.
Juhász József, a Komárom-Esztergom megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke kiemelte, hogy az elmúlt 20 évben a megyében 11 ipari park jött létre, így nagyon jó lehetőségeket rejthet akár az iráni befektetők számára is. Vágó Sebestyén, aki egyébként a magyar-perzsa baráti tagozat tagja, évek óta figyelemmel kíséri a nagykövet közvetítő szerepét Irán és Magyarország között. Dr. Saeed Seyed Agaha Banihasheminek köszönhetően Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Békés megyében már élő kapcsolat jött létre a két ország között.

Forrás: http://www.komaromtv.hu/video-nelkuli-hirek/friss-hirek/2012/01/25/elo-kapcsolat-alakulhat-ki-irannal/

napkelet logo

konyvek
Tekintse meg az egye- sületünknél megrendel- hető, a szerző által de- dikált könyveket

szilajcsiko
arkad
szozat
hunhirlogo
szekelypajzs
kurultajbanner_125_125px
gyepugif_3
csikiszekelymuzeum
lakiteleknepfoiskola